Nieuws

19-06-2019 - Worteltjes.

Bij de boerderij van de familie Verbrugge steken de worteltjes de kop op.
Netjes geordend op bermen. In een regelmatig patroon. Nog even en hier worden de biologische wortels gerooid. Duco, succes met de "peeën".
19-06-2019 - Nieuws van ’t Vogelnest.

Van juf Petra kregen we nieuws over het bezoek aan de film en van het schoolkamp. Twee geweldige evenementen voor de leerlingen.

Klik hier voor de info op de site van ’t Vogelnest.18-06-2019 - Kippen en eieren.

Bij Duco en Patricia is de winkel van Brett helemaal in bedrijf. De dagelijks verse eieren vinden gretig aftrek. Ze zijn echt lekker. Patricia, is van het hergebruik. Ze vraagt om de gebruikte eierdoosjes in te leveren. Vanwege de duurzaamheid.
18-06-2019 - Koers.

Voor de aankondiging van de koers van Hengstdijk, verreden op Vogelwaarde, is al een groot doek met alle sponsoren gemaakt (zie foto). We wensen het comité succes met de verdere organisatie.

17-06-2019 - Kapel.

Het zal veel mensen al opgevallen zijn. De kapel bij het kruispunt Vogelweg/Zuidweg ziet er altijd prachtig uit. Nu zijn het de witte rozen die een extra accent aanbrengen.
Compliment voor de verzorging van deze kapel.
17-06-2019 - Uitslag viswedstrijd.

Zondag werd dit seizoen voor de derde keer gevist. Er waren dit keer 8 vissers met vis.
De uitslag:
1. Theo Hofstede met 7.350 kilo
2. Marcel van Duijse met 3.910 kilo
3. Alex Verhoeven met 3.410 kilo
4. Jeugdlid Niels van Damme met 2.390 kilo
5. André Coumans met 2.340 kilo
6. Jan van Kerkhoven met 1.550 kilo
7. Frank Hooywegen met 3.310 kilo
8. Henny de Vos met 0.940 kilo
Allen gefeliciteerd met een speciale felicitatie voor de vierde plek van jeugdlid Niels van Damme.

Klik hier voor het fotoalbum.


16-06-2019 - Een flinke bui.

Afgelopen zaterdag heeft het een keer flink geregend. Voor de garagesale op Vogelwaarde kwam het niet goed uit. Voor de natuur is het ongetwijfeld een goede zaak. De eigenaren van regenmeters meldden gemiddeld een 50 mm. En ook zonder regenmeter was het duidelijk: er stond water in de "veurkens".
16-06-2019 - Uitslag St Vincent.

Bericht van Erik:
"Vanuit St. Vincent waren de duiven vrijdag middag om half 3 gelost, dit werd een natte vlucht voor onze duiven, maar ook hier werden de prijzen toch weer verdeeld. De winnaar was deze keer Henk Bijl, Henk een dikke proficiat. Volgende week hebben we Bordeaux en La Souterainne voor de oude en Quievrain voor de Jonge."
Over Orleans schrijft hij:
"De prijzen zijn weer verdeeld, in dit regenachtige weekend, op Orleans ging Jimmy Verheijden er met winst vandoor. Jimmy een dikke proficiat."

Klik hier voor de volledige uitslag van de vluchten van deze week.


15-06-2019 - Regen.

Het heeft vannacht flink geregend. Bij buienradar vinden we, dat het in de afgelopen 24 uur meer dan 20 mm geregend heeft. En dat terwijl iedereen sliep. Het ging op deze manier onverlet.

15-06-2019 - Zeisles.

Onlangs ontmoetten we iemand , die op zeisles geweest was. Om te leren zeisen, te leren maaien. Dat zo iets bestaat in deze digitale tijd. Op de foto zijn werktuigen om het werk uit te kunnen voeren. Interesse in de opleiding? Klik hier.
Philippe, bedankt voor de foto.14-06-2019 - Kwikstaart.

In een knotwilg langs de Karnemelkstraat ontdekte uw redactie een kwikstaart. In alle rust, boven op een knotwilg.
In Nederland is het een talrijke tot zeer talrijke broedvogel van half open cultuurlandschappen met wat water in de buurt. Het is ook een talrijke doortrekker.14-06-2019 - Aankondiging Midzomer.

Op 29 en 30 juni is de 25ste editie van het midzomerfeest.
"Van 9.00 tot 16.00 uur braderie met vele kramen met nieuwe en gebruikte spullen, kleding, schoenen, fruit, paling roken, wafels bakken enzovoort. In de tent bij de school grote snuffelmarkt met vele mooie goede spullen voor weinig geld. Tevens bij de tent een gezellig terras."

Klik hier voor het volledige bericht op de site van de Catharinakerk.


13-06-2019 - Geslaagd? Van harte.

De schooltassen, waar een paar weken geleden al afscheid van is genomen vervullen hun laatste rol. Bij de geslaagden hangt de tas aan de vlaggenstok. Iedereen die geslaagd is, van harte gefeliciteerd. Ook de felicitaties voor de moeders en de vaders, voor de opa's en de oma's. Niet geslaagd? Op naar de herkansing.13-06-2019 - Happy People.

Vanuit Hulst voor Elkaar, door Happy People, is woensdag een gezamenlijke maaltijd georganiseerd in Dorpscentrum de Schuur. Met groentesoep, varkensgebraad, groente en krieltjes. De kernwoorden van deze middag: gezellig en lekker. Compliment voor traiteur Nico uit Hulst. Het smaakt naar meer.

Klik hier voor een fotoalbum van deze maaltijd.


12-06-2019 - Wandeltocht en Midzomerfeesten.

Van Yvonne kregen we een flyer toegestuurd. Daarin wordt een wandeltocht tijdens de Midzomer aangekondigd: "De voorbereidingen voor het 25e Midzomerfeest zijn in volle gang.
Daarom graag bijgaand document op de site plaatsen."
Yvonne, graag gedaan.


Klik hier voor de flyer.


12-06-2019 - Stekels in de goskant.

In de Putting staan ze. Op heel Hengstdijk zeggen ze het: Stekels in de goskant. Oftewel vertaald: Distels in de grasrand.
Voor de bestrijding van deze plant vonden we de volgende tip:
"Ongewenste akkerdistels maai je kort voor de bloei, als de bloemknoppen nog gesloten zijn, af (eind juni/begin juli). Te vroeg maaien heeft geen zin want dan vormt de plant nog een tweede keer bloemknoppen in augustus/september. Bovendien zijn de planten het zwakst voor en tijdens de bloei." Bron Mijn tuin.


11-06-2019 - Bruine bonen.

Ondanks het vertrek van een groot bruine bonenteler uit onze regio, ontdekken we vlak bij de natuurcamping van de familie de Nijs bruine bonen.
Het is een flinke perceel. Bij de firma HAK, kunnen ze daar veel potten met bonen vullen.


11-06-2019 - Zomaar een plaatje.

De koeien van Vogel Zuid melden zich op tweede Pinksterdag aan de oever van de Vogel. Gewoon om een slokje te drinken. Zomaar een plaatje op een grijze pinksterdag.

10-06-2019 - Te paard.

Te paard door de Putting. Op het moment dat het gras twee paardekontjes hoog is. Genieten van een mooie Pinksterdag in onze polders. Een mooie dag aan het begin van de zomer.

10-06-2019 - Te koop.

De inwoners van Hengstdijk hebben het al lang gezien. Voor onze lezers, die wat verder weg wonen en niet iedere dag Hengstdijk bezoeken brengen we dit bericht: Het perceel grond van het voormalige Jagershuis is te koop. Wordt vervolgd.


09-06-2019 - Uitslag kaarten.

"Door de massale opkomst liep het even in het begin niet lekker omdat een mevrouw wel mee aan het kaarten was maar niet ingeschreven was. Valse start uiteraard en 9 tafels van 3 werden 7 tafels van 4. Bij de bieders de vaste club en die namen dan ook gelijk een voorsprong en na 5 bomen waren ze dan ook voor de jokeraars klaar, een zeldzaamheid dus. In totaal waren er dus 37 kaarters, kotje vol dus in de Schuur!

Uitslag bieden:
1: Kees Wiemes
2: Rene Dankaart
3:Miel
Uitslag Jokeren:
1: Nancy
2: Ruth
3: Luus van Jole

Volgende kaarting is op zaterdag 6 juli om 14 uur."
Bedankt Eddy


09-06-2019 - Uitslag duiven.

Bericht van Erik:
"Hierbij de uitslagen van dit weekend, op Montlucon waren de Gebr van Beveren wederom spekkoper en zelfs met de eerste 3, mannen een dikke proficiat.
Op Quievrain ging Jimmy Verheijden er met de hoofdvogel vandoor, ook Jimmy een dikke proficiat.
Vanaf volgende week starten de Marathon vluchten te beginnen met St. Vincent, we hebben dan ook nog Orleans voor de oude en Menen voor de jonge duiven."
Erik, bedankt.

Klik hier voor alle uitslagen.


08-06-2019 - Nina naar EK Eventing.

Afgelopen weekend werd in het Renswoude het NK Eventing voor de jeugd verreden, dit was tevens de laatste observatie wedstrijd op weg naar het EK voor deze ruiters. Na het spannende kampioenschap heeft debuterend bondscoach Marcelle de Kam (Domburg) de Nederlandse teams en individuele starters bekend gemaakt voor het EK dat volgende maand in Maarsbergen wordt verreden. Nina de Haas is geselecteerd.

Klik hier voor het volledige persbericht.


08-06-2019 - Onbekende vlinder.

Van Philippe van de Velde, onze goudsmid, kregen we het antwoord op de vraag over de vlinder:
"De onbekende vlinder die je zo mooi gekiekt hebt is een Zwartbandspanner (Xanthorhoe fluctuata). Het is best een interessante nachtvlinder, die op o.a. koolzaad zijn eitjes legt."
Tijdens de midzomerfeesten staat Philippe in de kerk. Daar is hij dan aan de slag als goudsmid.07-06-2019 - Kaarten.

Kaarten is een woord met meerdere betekenissen.
Zo is er de landkaart, de speelkaart en de wenskaart.
Om het dorpscentrum in Hengstdijk te vinden hebben de meeste van ons geen landkaart nodig. De speelkaarten liggen zaterdag op tafel bij de volgende ronde bieden en jokeren.
De wenskaarten van de hobbyclub staan in het rek. Tegen een kleine vergoeding kun je hier met een mooie wenskaart mensen blij maken.


07-06-2019 - Nachtvlinder.

Gister, gewoon overdag, hadden we een ontmoeting met een nachtvlinder. In tegenstelling tot de dagvlinders blijft deze categorie mooi stil zitten voor de foto.
Wie helpt ons aan de naam van deze vlinder. Reactie welkom via info@hengstdijk.eu.