Nieuws

24-04-2024 - Bejaardenschieting.

Vroeger, en eigenlijk nog niet zo lang geleden, werd een boogschietwedstrijd vaak beschreven als bejaardenschieting. Bijvoorbeeld in een artikel in de krant met de melding dat er een bejaardenschieting is of de uitslag daarvan. Wij hebben, samen met de Co-pilot, eens even gezocht naar de oorsprong van dit toch wel vreemde woord voor een boogschietwedstrijd:
De Oorsprong van Bejaardenschieting:
In de tijd dat boogschieten nog een alledaagse vaardigheid was, werden er in dorpen en steden regelmatig schietwedstrijden georganiseerd. Deze wedstrijden waren niet alleen bedoeld voor jonge, sterke mannen, maar ook voor de ouderen in de gemeenschap. Het was een manier om de vaardigheden van de ouderen te eren en hen te betrekken bij sociale evenementen.
De term "bejaardenschieting" ontstond waarschijnlijk als een knipoog naar de leeftijd van de deelnemers. Het was een manier om respect te tonen voor de oudere generatie en tegelijkertijd een vleugje humor toe te voegen. Deelnemers aan de bejaardenschieting waren vaak ervaren boogschutters die hun hele leven hadden geoefend. Ze hadden de kunst van het boogschieten tot in de puntjes onder de knie.
Hoewel de naam misschien een beetje ondeugend lijkt, was het nooit bedoeld als negatieve connotatie. Integendeel, het benadrukte juist de wijsheid en ervaring van de ouderen. De bejaardenschieting was een eerbetoon aan hun vaardigheden en een manier om de gemeenschap samen te brengen.
In de loop der jaren is de traditie blijven bestaan, zelfs toen boogschieten minder gebruikelijk werd als dagelijkse vaardigheid. Tegenwoordig wordt de bejaardenschieting vaak georganiseerd als een folkloristisch evenement, waarbij jong en oud samenkomen om te schieten op kleine doelen, zoals pluimpjes of houten vogels.
Dus de volgende keer dat je de term "bejaardenschieting" hoort, denk dan aan de rijke geschiedenis en de gemeenschapszin die ermee gepaard gaat. Het is meer dan alleen een naam; het is een eerbetoon aan de ouderen en hun vaardigheden.


24-04-2024 - Piepers.

Langs de Karnemelkstraat in Hengstdijk is er weer bedrijvigheid te bespeuren. Gisteren zijn er op het tweede perceel langs deze straat aardappelen gepoot, een teken dat het plantseizoen in volle gang is. Het weer was de boeren gunstig gezind; een stralend zonnetje en redelijke blauwe luchten met lichte bewolking sierden de hemel, wat het werk aangenaam maakte. Als we de buienradar mogen geloven, wordt het weer vandaag wel anders. Er worden diverse regenbuien verwacht. Maar zoals altijd zijn onze boeren voorbereid op alle weersomstandigheden en zullen ze doorgaan met hun onvermoeibare werk om ervoor te zorgen dat Hengstdijk's aardappeloogst dit jaar weer succesvol zal zijn.


23-04-2024 - Wit.

In het voorjaar is de tuin een toonbeeld van kleur, met name dankzij de tulpen en krokussen die zorgen voor een levendig palet bij de start van het seizoen. Kort daarna beginnen ook diverse struiken te bloeien, waarbij opvalt dat vele witte bloesems hebben. Dit wit creëert samen met het groene bladerdek een prachtig contrast en geeft de tuin een geheel ander aanzicht. Wie zou er niet willen ontspannen op het bankje in deze tuin om te genieten van al dit moois? Wij in ieder geval wel.


23-04-2024 - Egeltjes.

In de "meestal" rustige groene omgeving van de Reygerskreek, hebben drie schattige egeltjes zich een weg gebaand door het gras, een zeldzaam en vertederend gezicht dat de lokale natuur op zijn best toont. De egels bevinden zich tussen het hoge groene gras. De textuur van hun stekels is duidelijk zichtbaar, en ze lijken gezond en goed verzorgd. Wij dachten in eerste instantie dat het jongen waren, maar volgens Google zijn er pas jonge egeltjes vanaf juni. (Met dank aan de inzender van de foto's.)


22-04-2024 - Eindelijk.

Na maanden van beperkte toegankelijkheid door werkzaamheden aan de landbouwweg rond Rapenbrug, is er goed nieuws voor de inwoners van Hengstdijk. Volgens de gemeentewebsite zal de rotonde bij de Provinciale weg naar verwachting aanstaande vrijdag in de late namiddag weer opengaan voor verkeer. Dit betekent dat we vanaf het weekend weer rechtstreeks naar onze bestemming kunnen rijden, zonder omwegen te hoeven nemen.
Laten we hopen dat alles volgens plan verloopt en dat we binnenkort weer vlot gebruik kunnen maken van deze belangrijke verkeersroute.


22-04-2024 - Uniek.

Een van de charmante en markante plekken in de omgeving van Hengstdijk is ongetwijfeld de Karnemelkstraat, met haar karakteristieke knotwilgen. Deze bomen staan als schilderachtige wegwijzers langs de weg en maken het eenvoudig om het verloop en de richting van de weg te volgen.
Nu het voorjaar aanbreekt, krijgen deze wilgen langzaam weer hun groene kleur terug, waardoor ze nog meer opvallen in het landschap. Dit contrasteert sterk met hoe ze er in het najaar en de winter uitzagen - toen leken ze bijna mishandeld door onzorgvuldig snoeiwerk. Het is werkelijk een uniek stukje natuur dat behouden en beschermd moet worden. Elk jaar verdwijnt er wel een boom, maar een Karnemelkstraat zonder deze kenmerkende wilgen zou beslist veel van haar charme verliezen.


21-04-2024 - Informatie borden.

In en rond Hengstdijk zijn op diverse plaatsen borden te vinden met informatie en wetenswaardigheden. Helaas zijn deze borden al wat ouder en hierdoor overgroeid met struikgewas, of is de tekst onleesbaar geworden. Van de familie Brökling ontvingen we het volgende bericht: Mede door Bruggeman Tuinen is in de haag bij Wild en Slagerswerk Brökling het bord van de Oude Stoof na ca. 10 jaar weer vrijgemaakt en leesbaar. Het bord geeft de geschiedenis weer van de meekrap.
Een mooi initiatief, zeker nu het zomerseizoen weer aanbreekt en de borden voor toeristen die een fietstocht houden, interessante informatie bevatten.
(Meekrap is een plant, uit de wortel werd de rode kleurstof alizarine gewonnen. Die werd gebruikt voor het verven van wol, katoen.)


21-04-2024 - Uitslag duiven.

Van Erik ontvingen we de uitslag van de duiven:
Hierbij de uitslag van de eerste Vitessevlucht vanuit Niergnies, duiven hadden serieuze kopwind met af en toe een bui tussendoor.
Paul ‘dHondt ging er met de winst vandoor, proficiat Paul en Regule.
Volgende week gaan we naar Roye met de duiven, hopelijk gaat de temperatuur dan ook wat naar boven.


Klik hier voor de uitslag.


20-04-2024 - Kleurrijke geveldecoraties.

Aan het einde van de 19e eeuw ontstond er een groeiende belangstelling voor kleurrijke en gedetailleerde versieringen op gevels, vooral binnen de Jugendstil-beweging. Dankzij nieuwe steenovens en verbeterde technieken konden kort na 1900 talloze decoraties op bakstenen worden aangebracht, zowel seriematig als op maat.
Een van de opvallende decoratieve elementen die in die tijd werden gebruikt, was de bricorna-steen. Deze verblendsteen was versierd met kleurrijke, vaak geometrische patronen. Een verblendsteen is een holle, harde baksteen met scherpe randen en perforaties, en heeft een lage wateropname.
In Hengstdijk verrezen kort na 1905 aan de Kerkstraat twee eenlaags middenganghuizen, elk voorzien van tegelversieringen en het gebruik van bricorna-stenen. Bij Kerkstraat 3 werden de groene varianten toegepast, terwijl Kerkstraat 5 de bruine variant kreeg. Ook de historische boerderij 'Oude Stoof' (Zuiddijk 12), die dateert uit 1902, is rijkelijk versierd met tegels boven de vensters en in de daklijst. (Bron: dbnl.org).


20-04-2024 - Uitslag kaarten.

Van Eddy ontvingen we de uitslag van het kaarten:
Ondanks dat er op vrijdag werd gekaart in plaats van zaterdag was het toch gezellig druk met de echte kaarters. Dat is altijd leuk, ieder kent ieder en dan krijg je een hartstikke gezelllige middag samen.
Uitslag jokeren:
1e Patricia
2e Marlou
3e Arnold
Bij het bieden bleef het spannend tot het laatste boom.
Uitslag bieden:
1e Albert
2e Eddy
3e Rinus.

Volgende kaarting is het weer jokeren op vrijdagavond om 19:30 uur
De week daarop is het weer kaarting, bieden en jokeren, op zaterdagmiddag om 14 uur


19-04-2024 - Kaarten.

Deze middag, op vrijdag 19 april, staat er weer een gezellige kaartmiddag op het programma in het dorpscentrum. Zowel liefhebbers van bieden als jokeren zijn van harte welkom. De kaartspellen beginnen om 14.00 uur, maar het dorpscentrum opent al om 13.00 uur zijn deuren.
Voor alle kaartfanaten is dit de perfecte gelegenheid om de regenachtige dag door te brengen. De buienradar voorspelt namelijk veel regen, dus waarom niet lekker binnen zitten en een kaartje leggen? Een warme kop koffie of thee erbij en de tijd vliegt voorbij. Tot straks in het dorpscentrum!


19-04-2024 - Paarden.

In 1905 kampten de werkpaarden in Hengstdijk met problemen. Ze stierven onverwachts of werden ziek. Aanvankelijk denk je dan aan een besmettelijke ziekte. Maar uit een artikel in de krantenbank (9 decemebr 1905) blijkt dat de oorzaak eerder wordt toegeschreven aan het zware werk tijdens de bietencampagne.
Of dat jaar een uitzonderlijk goed jaar was voor de bietenteelt, wat de paarden extra werk bezorgde, is niet bekend. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de paarden verwaarloosd werden, aangezien de meeste landbouwers goed voor hun vee zorgen, vooral omdat hun inkomen ervan afhankelijk is. Al met al blijft het een raadsel.


18-04-2024 - Saharazand.

Op 6 april kregen we in Nederland te maken met Saharazand. Een stofwolk afkomstig van de Sahara werd meegevoerd met warme, droge lucht vanaf het Iberisch Schiereiland. Dit fenomeen, ook wel bekend als de "Spaanse Pluim," zorgde voor warm weer in Noordwest-Europa. Op die dag werden temperaturen van 20 tot 25 graden voorspeld, met een aanwezig zonnetje en af en toe wat sluierbewolking. Het Saharazand kan echter roet in het eten gooien, aangezien het een deel van de zonnestralen kan tegenhouden en de temperatuur kan beïnvloeden. Ook kan het rendement van zonnepanelen verminderen en een laagje stof op auto's achterlaten. Maar er is ook een positieve kant: Saharazand kan zorgen voor een extra kleurrijke zonsondergang. Het zand geeft een rood-roze gloed aan de lucht wanneer de zon laag staat. In combinatie met hoge wolkenvelden levert dit schitterende plaatjes op.


18-04-2024 - Nieuwsbrief parochie.

In deze nieuwsbrief o.a. aandacht voor de dodenherdenking op 4 mei:
Op zaterdag 4 mei vindt de Nationale Dodenherdenking plaats. Om 20.00 uur nemen we twee minuten stilte in acht. Tijdens Dodenherdenking staan we stil bij de vele slachtoffers die zijn gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig staan we op deze bijzondere dag ook stil bij alle slachtoffers van andere oorlogen en conflicten, waar ook ter wereld.
Catharinakerk: maandag 22 april 19.00 uur: woord- en communieviering verzorgd door de werkgroep.

Klik hier voor de nieuwsbrief.


17-04-2024 - Uit het "rijke" roomse leven.

Af en toe bereikt ons een bijzonder verhaal. Deze week ontvingen we een waar gebeurd verhaal dat ons een glimlach bezorgde. Het speelt zich af in een tijd waarin we nog diep ontzag hadden voor de kerk, de geestelijken en de normen en waarden die ons van jongs af aan werden ingeprent.
"Fouten" maken was een bron van zorgen, en dat geldt ook voor het verhaal dat we nu met jullie delen.
Een stukje uit het verhaal: Onmiddellijk realiseerde hij zich dat hij iets heel ergs had gedaan en ging met bezwaard gemoed huiswaarts. Eigenlijk was het zonder meer een doodzonde.
Met dank aan de inzender.

Klik hier voor het volledige verhaal.


17-04-2024 - Schuurfeest 4 Duchenne.

Aanstaande zaterdag 20 april is er weer een Schuurfeest 4 Duchenne in Hengstdijk.
Een leutigen avond met DJ Mauro om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne.
Evenement van Blubberen 4 Brett. Het schuurfeest begint om 20.30 en sluit om 1.00 uur.
Locatie Zuidijk 7 Hengstdijk.



16-04-2024 - Hagelkanon.

Tijdens het onweer gisteravond hoorden we het hagelkanon in de verte en dachten we dat we waarschijnlijk geen last zouden hebben van hagel. Helaas was dat niet het geval, want het leek af en toe alsof er een kanon met hagel werd afgeschoten. Dit kan twee oorzaken hebben: ofwel werkt het kanon niet goed, ofwel is het bereik niet zo groot. We hebben even op Google gezocht naar het bereik en ontdekten dat de schokgolven van het kanon een hoogte van 15 kilometer kunnen bereiken. De totale oppervlakte die één antihagelkanon bestrijkt, kan worden berekend op 78 hectare. In werkelijkheid is het bereik geen perfecte cirkel, maar door de bijkomende wind heeft het eerder een eivorm. De conclusie is waarschijnlijk dat het kanon gewoon te ver weg staat.


16-04-2024 - Voor de storm.

Gisteren voor de storm nog even een bijna dagelijkse wandeling gedaan met de buurman, eveneens een hetroman, dit om misverstanden en geroddel te voorkomen.😉
Een goed moment om de prachtige in bloei staande kastanjeboom langs de St.Josephstraat eens op de foto te zetten, want met de storm zal er waarschijnlijk een groot deel van de bloesem al verdwenen of beschadigd zijn.


15-04-2024 - Infobord Catharinakerk.

Van Eddy kregen we een bericht over het nieuwe infobord tegen de gevel van het kantoortje bij het kerkhof. Een brief van de parochie over de collectieve grafmonumentenverzekering was hem daarbij opgevallen. Hierin staat o.a. dat per 1 januari 2024 de landelijke collectieve grafmonumentenverzekering voor rooms-katholieke begraafplaatsen komen te vervallen. Dit betekent dat u vanaf 1 januari 2024, als u dat wil, zelf moet zorgen voor een verzekering met het oog op mogelijke schade door bijvoorbeeld storm of vandalisme aan het graf.


15-04-2024 - De Herleving.

Zoals sommigen wellicht weten, is de plaatselijke duivenvereniging in 2015 samengevoegd met postduivenvereniging P.V. de Herleving uit Hulst. We hebben toen besloten om de website gewoon te behouden en tijdens het vluchtseizoen de uitslagen te publiceren. Via Erik ontvangen we de benodigde informatie. Ook wordt het infoboekje van de vereniging elk jaar op de website geplaatst. Hierin zijn niet alleen de contactgegevens te vinden, maar ook informatie over de vluchten en nog veel meer.

Klik hier voor het informatieboekje 2024 (pdf).


14-04-2024 - Vrijheidsmaaltijd.

Op 5 mei worden overal in Nederland Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. In alle vormen en maten.
Iedereen kan aanschuiven voor een kom Vrijheidssoep. Want aan de eettafel leren we elkaar beter kennen.
Ook de gemeente Hulst doet hier aan mee. Van de dorpsraad ontvingen we een flyer met meer informatie over de vrijheidmaaltijd in Hulst.

Klik hier voor de flyer.


14-04-2024 - Ze vliegen weer.

Het duivenseizoen is weer begonnen, gisteren was de eerste vlucht.
Van Erik ontvingen we het volgende bericht:
Hierbij de eerste uitslag van het seizoen, de trainingsvlucht vanuit Wolvertem is gewonnen door Cornelis van Koppen.
Volgend weekend starten we vanuit Niergnies met de eerste Vitesse vlucht.


Klik hier voor de uitslag.


13-04-2024 - Verschil.

Een natte winter in de polder: zichtbare effecten in de Putting
Het is overduidelijk dat we een zeer natte winter achter de rug hebben, vooral in de polder. De gevolgen hiervan zijn goed zichtbaar, met name in de Putting. De waterplassen in dit gebied zijn aanzienlijk groter dan in voorgaande jaren. Dit wordt duidelijk geïllustreerd door de foto's die bij dit artikel zijn gevoegd. De eerste foto is van deze maand, terwijl de tweede foto dateert uit april 2019. Op die tweede foto is er bijna geen water meer te zien in de Putting.
We hopen dat deze zomer de waterplassen in de Putting langer aanwezig zullen zijn, wat ten goede komt aan de natuur.


13-04-2024 - Veldwerk.

Gisteren was het dan eindelijk zover. Gewapend met de nodige apparatuur en gereedschap voerden Karel-Jan en enkele belangstellenden grondboringen uit in de omgeving van de pastorie, op zoek naar archeologische voorwerpen uit het verleden van Hengstdijk. Eerst werd er een grid uitgezet, waarna geofysisch onderzoek werd ingezet om voorwerpen onder de grond te lokaliseren. Vervolgens werd op de plekken waar volgens de metingen mogelijk iets in de grond kon zitten, verder gezocht met de grondboor. Een behoorlijk zwaar karwei, maar het weer was de onderzoekers gunstig gezind. Hoewel er gisteren nog niets bijzonders is gevonden, gaat het onderzoek verder en wordt het vervolgd. Interessant om te zien hoe deze speurtocht naar het verleden van Hengstdijk zich ontvouwt!

Klik hier voor meer informatie over geofysisch onderzoek en klik hier voor meer informatie over grondboringen.

Klik hier voor het fotoalbum.


12-04-2024 - Hengstdijk een dorp uit de middeleeuwen.

Donderdagavond kwamen ongeveer 40 belangstellenden naar de uitleg over de geschiedenis van Hengstdijk. Een en ander werd door Karel-Jan vanuit de archeologie toegelicht.
Rondom de pastorie wordt de komende dagen werkzaamheden uitgevoerd om de theorie en praktijk dichter bij elkaar te brengen. Vandaag gaat men verder en de volgende datum is 15 juni.



12-04-2024 - Parkeren.

In een dorp als Hengstdijk verwacht je doorgaans geen parkeerproblemen. Toch vormden geparkeerde auto’s in de Plevierstraat in de jaren zeventig vooral een probleem voor fietsers.
Gelukkig greep de gemeente in 1975 in en besloot een parkeerstrook aan te leggen aan de zuidkant van de Plevierstraat. Dit initiatief werd zelfs in de Vrije Zeeuw van 2 juni 1975 belicht. De parkeerstrook, gelegen tegenover La Bamba Gym, bestaat nog steeds en heeft zich in de loop der tijd zeker bewezen. Een slimme oplossing om het verkeer in Hengstdijk soepeler te laten verlopen!


11-04-2024 - Zicht op de molen.

Zomaar een paar foto's van de molen in Kuitaart, met de toepasselijke naam "Molen Vogelzicht".
De eerste foto is genomen vanaf de zuidzijde van de Vogel. Een echt Hollands, tijdloos plaatje met de molen en de koeien op de voorgrond. De tweede foto is genomen vanaf de noordzijde van de Vogel, waar de molen majestueus wordt omringd door het weelderige groen van het omliggende landschap.

Klik hier voor de website van Molen Vogelzicht.


11-04-2024 - Nieuwsbrief parochie.

In deze nieuwsbrief o.a. aandacht voor de Museumtentoonstelling ‘Basiliek in beeld’:
De tentoonstelling 'Basiliek in beeld', die afgelopen zaterdag werd geopend in Museum Hulst 's Landshuis aan de Steenstraat, is toegespitst op de laatste restauratie van het kerkgebouw tussen de jaren 1993 en 1996. En terecht, omdat er zo’n dertig jaar geleden een enorme inspanning is geleverd door de Hulster bevolking en het bedrijfsleven om de restauratierekening kloppend te maken.
Voor Hengstdijk zijn er geen bijzonderheden te melden.

Klik hier voor de nieuwsbrief.


10-04-2024 - Nieuw.

In Hengstdijk heeft er al jaren weinig uitbreiding plaatsgevonden, waardoor het aantal beschikbare woningen beperkt blijft. Echter, op de locatie van het voormalige Jagershuis komt verandering in deze situatie. Er wordt enthousiast gewerkt aan een nieuwe woning.
Na enkele weken van stilte, waarin alleen de fundering zichtbaar was, verrijst er nu plotseling een opvallende woning in aanbouw. Het nu nog blauwe bouwwerk is niet te missen en heeft nu al een unieke uitstraling.


10-04-2024 - Elektriciteit.

Elektriciteit, we zijn het zo gewoon maar in het begin werd het gezien als een klein wonder. In 1922 werd in Zeeuws-Vlaanderen de eerste centrale gebouwd. In de jaren daarop werden steeds meer plaatsen op het stroomnet aangesloten. Dat men nog moest wennen aan deze vernieuwing en er in het begin niet echt mee bekend was, blijkt wel uit een verhaal over een boer in Pauluspolder, wat we vonden in de krantenbank:
Dat was nog eens wat anders dan een petroleumlamp. Van die elektriciteit werd ook gezegd, dat je er machines mee kon laten draaien. Hoe dat precies in zijn werk ging wisten er maar weinigen. Dat het ook niet zo eenvoudig was, ondervond een boer in Pauluspolder.

Klik hier voor het volledige verhaal.


09-04-2024 - Ontluikend Seizoen.

Voor de wandelaar is het voorjaar misschien wel de mooiste tijd van het jaar. De natuur, die lang in een winterslaap leek te verkeren, ontwaakt nu uit haar sluimer. Het is een magische transformatie die de omgeving van saai en grijs verandert in een kleurrijk en vrolijk schouwspel. Kijk eens om je heen terwijl je door de velden en bermen van Hengstdijk struint. Daar, tussen het nog frisse groen, staan ze: de eerste bloesems. Kleine juweeltjes die zich voorzichtig openvouwen, als verlegen dansers op een lentefeest. De zachte pasteltinten van roze, wit en geel sieren de takken van de fruitbomen en struiken. Ze lijken te fluisteren: "Het is tijd, het is tijd!"
De lentezon streelt de aarde en verwarmt de bodem. De grond barst open en onthult een tapijt van wilde bloemen. Ze lijken elkaar te begroeten, een vrolijke stoet van kleuren en vormen. En dan die heerlijke geur! De lucht is doordrongen van de zoete geur van bloemen en vers gras. Het is een parfum dat je hart sneller doet kloppen en je zintuigen prikkelt. Je voelt je levendiger dan ooit tevoren. Dus trek je wandelschoenen aan, laat je zorgen achter je, en ga op ontdekkingstocht. Volg het spoor van de bloesems, luister naar het gefluit van de vogels, en laat je betoveren door de lente in Hengstdijk. Want zoals de dichter ooit schreef: "In het voorjaar ontwaakt niet alleen de natuur, maar ook ons verlangen naar schoonheid en verwondering."


09-04-2024 - Koningsdag.

Bericht van de Dorpsraad:
Op 27 april is het weer koningsdag en feest dat in Hengstdijk wordt gevierd met een gezamelijk ontbijt. Georganiseerd door de Dorpsraad en het Oranjecomité. U kunt zich aanmelden om deel te nemen aan het ontbijt voor 20 april. Meer informatie over het aanmelden vindt u in de flyer.

Klik hier voor de flyer.


08-04-2024 - Bonte specht.

Nu het voorjaar is hoor je af en toe de roffel van de bonte specht. Wij hadden deze week geluk, een specht in een boom de tuin. Mooie gelegenheid om snel de camera tevoorschijn te halen en een serie foto's te maken. We zijn er niet echt ontevreden over, de foto's zijn wel scherp genoeg, maar door de vele takken krijgen we de specht nooit vol in beeld.
Vogelbescherming: Zowel mannetje als vrouwtje roffelt op takken met een korte snelle roffel om territorium en paarband te versterken. Grote bonte spechten hakken in bomen een nestholte uit met een rond gat. Ze hebben een voorkeur voor zachte houtsoorten, zoals berken. In de nestholte worden de eieren gewoon op het hout gelegd.


08-04-2024 - Reactie op de merel.

Van Rob ontvingen we een leuke reactie op het artikel over de merel:
Tijdens een van mijn wandelingen over de begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam-Zuid liep ik langs het graf van meesterpianist Louis van Dijk. Zijn weduwe was daar net bezig zijn graf te verzorgen. We kwamen te spreken over het talent van Louis en over zijn fascinatie voor de componist Johan Sebastian Bach. Maar, zo had Louis zijn vrouw eens gezegd, aan het improvisatietalent van de merel kon zelfs Bach niet tippen. Wat een genot om de merel aan het begin van de lente hoog in een boom zijn schitterende lied te horen zingen. Er is nog hoop op vrede.
Rob bedankt.