Recepten

hengstdijkse

Kluts

Thea Claessens - de Kort

INGREDIËNTEN

1 prei
1 savoye kool
1 ui
wortelen een mooie bos
1 knolselder
aardappelen
1 knuist of spek knuist is beter

BEREIDING

Snij de groenten lekker grof doe alles in de pan met water behalve de aardappelen. laat alles lekker gaar koken en doe er dan pas de aardappelen bij. Als ook de aardappelen gaar zijn word de kluts in een diep soepbord geserveerd samen met het vocht als je bordje met groenten en vlees op is moet je traditioneel het lekkere vocht met de soeplepel opeten.

Jet Lambert-Compiet

INGREDIËNTEN

1 kg varkensribbetjes of ast gepekeld door de slager 1 kg (vastkokende) aardappelen
1 kleine savooiekool
3 winterwortelen
2 uien
een halve knolselder
3 stengels bleekselderij
2 preien
stoofperen (voor de liefhebber)
peper, zout

BEREIDING

Zet het vlees op in ruim water en laat het zachtjes koken tot het bijna gaar is.Wil je er stoofperen bij doe ze dan een half uur voor de groenten bij het vlees. Maak de groenten schoon en snijdt ze in grove stukken, schil de aardappels. Doe de gesneden groenten bij het vlees en daarop de aardappels. Laat alles (niet te) gaar koken. Breng op smaak met peper en eventueel met zout. Recept van ons moeder

Familie Vonk

INGREDIËNTEN

voor 4 personen
varkensribbetjes, 1 pond
4 stoofperen
winterwortelen, 1 pond
uien, 1 pond
1 groene kool / savoye kool
8 ons aardappelen, vast kokend
alles mag iets meer of iets minder zijn

BEREIDING

Een grote pan water kwart vol, aan de kook brengen.Peper en zout toevoegen. Ribbetjes in doen. Daarna peren bijdoen,niet schillen.1 uur koken. Wortelen en uien schoonmaken en op stukjes snijden en na het uur koken toevoegen. Na weer een uur groene kool schoonmaken,op brokjes snijden en toevoegen. Een klein uurtje later de aardappelen schillen en heel toevoegen. Dit nog ongeveer 45 min.laten koken Alle groenten moeten altijd net onder water staan. U ziet het is geen A-la minuut menu.