Nieuws

29-06-2017 - Verrassend.

Op de rommelmarkt kom je verrassende zaken tegen. In het kort willen we een verrassing uit de doeken doen. Enkele jaren terug nam een kunstenares uit Lamswaarde deel aan het kunstweekend in de Catharinakerk. Voor de verloting schonk ze een kunstwerk. Dit kunstwerk kwam ze nu tegen op de rommelmarkt in Hengstdijk. Voor twee euro werd haar dochter eigenaar. Wonderbaarlijk.29-06-2017 - Oefenen voor de musical.

In het Dorpscentrum wordt door de leerlingen van 't Vogelnest hard gewerkt. Er wordt geoefend voor de musical van 7 juli aanstaande. Om 18:30 uur gaat het feest los. Op school wordt ook gewerkt aan de versiering en de verdere entourage. We zijn benieuwd naar de musical over de monsters.
28-06-2017 - Terugkijken op het schoolkamp.

Vrijdag zijn de leerlingen van 't Vogelnest weer thuisgekomen van een zeer geslaagd schoolkamp in Lokeren.
Moe en voldaan. Het schoolkamp der schoolkampen. En dan was er gelijk weer het midzomerfeest. Dus uitslapen moet worden uitgesteld tot de staking van het personeel op dinsdag. Dat was een meevaller.

Klik hier voor de foto's van het schoolkamp op de site van 't Vogelnest.


28-06-2017 - Kijken met andere ogen.

Uw fotograaf heeft een reeks foto's samengesteld met als onderwerp: poezen op de Midzomer. Je krijgt dan een reeks details van het aangeboden handelswaar. Wat opvalt? De kaartjes, beeldjes en spelletje wachten allemaal op een nieuwe eigenaar. En ze geven kleur aan het Midzomerfeest.

Klik hier voor een reeks poezen.


27-06-2017 - Witte kwikstaart.

Tijdens de viswedstrijd langs de Vogel was een witte kwikstaart zeer actie.
Bij de Vogelbescherming lezen we over deze vogel:
"De witte kwikstaart is een van de meest algemene broedvogels van Nederland. Vooral op het platteland te vinden. Op erven maar ook tussen de poten van koeien, paarden en schapen in de hoop dat die insecten of larven omhoog duwen. De witte kwikstaart beweegt voortdurend zijn staartje heen en weer. Broeden doen ze in schuren, nissen, onder dakpannen, maar ook in slootkanten en in de zeereep. Meestal in de menselijke omgeving."


27-06-2017 - Winnaar Cupcakecup.

Tijdens de Midzomerfeesten was er nog een echte wedstrijd. Voor de Cupcakecup. Yvonne en Katrien hebben de organisatie hiervan op zich genomen. In een prachtig versierd kraam werd er gestreden om de cup. Noa heeft uiteindelijk gewonnen. Van harte gefeliciteerd.


26-06-2017 - Boekenmarkt.

De boekenmarkt in de Catharinakerk liep als een trein. Vooral na de aandacht die dit evenement kreeg op Omroep Zeeland, was er een stroom van bezoekers op de zondagmiddag. Een enkeling zocht een plekje om direct een stuk uit een boek te lezen. De meeste bezoekers namen gewoon een stapeltje mee naar huis.

Klik hier voor enkele foto's van deze drukke markt.


26-06-2017 - Viswedstrijd.

De tropische warmte is verdwenen. Een stevige bries rolt over het water. Voor de vissers onder de parasol is het aangenaam. De tevredenheid over de vangst is minder. Weinig en klein. De opkomst bij de vissers is groot. Er zijn 17 leden aanwezig aan de oever van de Vogel.
De eerste drie van deze week:
1. Alex Verhoeven met 3.990 kilo
2. Theo Hofstede met 2.740 kilo
3. Nino van der Starre met 2.370 kilo.

Klik hier voor het fotoalbum.


25-06-2017 - Sfeerbeelden Midzomer 2017.

Voor het Midzomerfeest was het een uitgelezen dag. De warmte was verdwenen, een beetje wind en geen regen. Dat gaf een gezellige drukte op het dorp. Er was veel belangstelling voor de boeken in de kerk. Dat gaat vandaag nog verder. Met natuurlijk het schieten en het bollen bij de tent achter het Jagershuis.

Klik hier voor een album met sfeerfoto's van zaterdag.


25-06-2017 - Uitslagen postduiven.

Van Erik ontvingen we de volgende tekst:
" Hierbij de uitslag van La Souterraine, de winst ging deze keer naar Henk Bijl, Henk proficiat jongen. De opleervlucht vanuit Oudenaarde voor de Jonge duiven werd afgelast in verband met de zware bewolking in België. Volgende week hebben we weer een Midfondvlucht voor de Oude en hopelijk een vitesse vlucht voor de Jonge, dan kunnen die ook van start."
Van Erik kregen we de volgende aanvulling op zondag:
" Hierbij de uitslag van de uitgestelde Marathon vlucht vanuit Bergerac, de winst was dit keer voor Erik en Marco Kint, met hun eerst getekende, deze werd geconstateerd om 5u41 heden morgen."

Klik hier voor de volledige uitslagen.


24-06-2017 - Midzomer zaterdagochtend.

Al heel vroeg, voor 7 uur, arriveren de eerste verkopers op het terrein van de Midzomer. Sommigen hebben een kraam gereserveerd, anderen hebben een plekje op de stoep. Dozen en kofferbakken worden uitgepakt en zo voordelig mogelijk in de kijker gezet van het nog niet aanwezige publiek.
Je voelt de spanning, het feest komt eraan.24-06-2017 - Midzomer, vrijdagavond.

De vrijdagavond voor de midzomer straalt een soort van rust uit. In de tent bij het Jagershuis, wordt nog met dozen rommel gesleept. Dit is meer routine dan opwinding. De kramen die verhuurd zijn aan de rommelmarktspecialisten wachten in alle rust op dat wat komen gaat. Met de laatste zonnestralen verdwijnt ook de activiteit op straat. De organisatie is er klaar voor.


23-06-2017 - Midzomer.

De tent staat er. De boeken liggen bijna in de kerk. Na 10 druppels regen moet het bordje bij 't Jagershuis nog herschreven worden. Het comité heeft de laatste uitnodigingen verstuurd:
"Het jaarlijkse midzomerfeest in Hengstdijk komt er aan. We willen u ook deze keer van harte uitnodigen om eens langs te komen. Er zijn veel activiteiten en voor elk wat wils. Kom eens langs op de boekenmarkt, een van de grootste van Zeeuws-Vlaanderen, en verlies jezelf in het geschreven woord. Of bezoek de vintage markt. Er is een wafelenbak, een drankje of andere versnaperingen. Tevens komen ook oude ambachten weer tot leven."


23-06-2017 - Kleur in tuin en polder.

Soms is alles netjes geordend. In de polder zijn de aardappelen die bloemen dragen een voorbeeld van de orde. Ze hebben alles netjes op een rij. In de tuin is er ook sprake van orde. Dat is toch weer anders. Kleur heb je overal. En dan tellen we de kleur groen, ten onrechte, niet mee. Mocht je tijd hebben dit weekend en onderweg zijn naar het midzomerfeest, let dan eens op de kleuren in de natuur. Je wordt er vrolijk van.


22-06-2017 - Schoolkamp.

Woensdagochtend zijn de oudste leerlingen van Hengstdijk vertrokken op schoolkamp. De reis gaat naar het verloren bos in Lokeren. Voor woensdag stond het volgende op het programma: Kompastocht in de omgeving van het kamphuis. Excursie naar het voetbalstadion van FC Lokeren met aansluitend een training BBQ, kampvuur en nachtspel/ bingo.


22-06-2017 - Website La Bamba GYM vernieuwd.

De website van La Bamba is vernieuwd. Alles is aangepast aan de huidige mogelijkheden van de techniek en is nu ook mobiel goed leesbaar.
" Welkom op de website van La Bamba GYM. Of je nu wat kilootjes gewicht kwijt wilt, aan je conditie wilt werken of zin hebt in een workout, alles is mogelijk bij ons. Je traint op eigen nivo en dit alles onder vakkundige begeleiding. Met de benodigde motivatie kan ieder doel uiteindelijk bereikt worden."

Klik hier voor de volledige website.


21-06-2017 - Optreden Mathieu van Bellen.

Dinsdagochtend, direct om half negen, heeft Mathieu van Bellen een optreden met een praatje verzorgd bij de leerlingen van 't Vogelnest. Voor Mathieu is er veel veranderd in vergelijking met zijn optreden op vierjarige leeftijd op het terras van 't Jagershuis. Het is een unieke ervaring voor de leerlingen om een van de beste violisten te mogen ontmoeten. Mathieu, bedankt dat je er was.

Klik hier voor de informatie van 't Vogelnest.


21-06-2017 - Bruine bonen aan de Vogelweg.

Aan de Vogelweg komen ze er rond voor uit: "Hier groeit HAK". De bonen moeten nog flink groeien voor ze in de glazen potten van HAK terecht komen. Groeien, rijpen en geoogst worden. We proberen het aan de Vogelweg te volgen.


20-06-2017 - Je komt ze overal tegen die van bij ons.

Het trefwoord was: stekelbezen. Tijdens een open tuindag in Eede ontdekten we in de tuin kruisbessen, oftewel stekelbezen. Nog net niet rijp en erg klein. Toen uw redactie het woord stekelbezen liet vallen was er gelijk contact met Marlies Cappendijk. Van het Keizerrijk, op het eind van de Cappitseweg.
Marlies, leuk je te ontmoeten en veel succes met Groei en Bloei.20-06-2017 - Uitzonderlijk transport.

Bij een buurt-bbq en een feestje voor geslaagden zie je in de polder de partytenten opduiken. Soms links en soms recht van den Jerdeneuvel. Voor het verhuizen is na breed overleg overwogen om de tent niet af te breken en iets verder weer op te bouwen. Nee, de verhuis gaat op een uitzonderlijke wijze: In de volle omvang. We wensen de feestvierders dit weekend veel plezier.

Klik hier voor een aanvulling van het geslaagden fotoalbum.


19-06-2017 - Fietspad Vogelweg.

Het fietspad tussen Hengstdijk en Vogelwaarde, langs de Vogelweg, is vernieuwd. Glad zwart met een wit streeppatroon in het midden. De berm is ook bijgewerkt. Heeft men hier gras ingezaaid of moet het gras van onderuit door het laagje grond omhoog groeien? Door de droogte zal het nog wel even duren voor de berm echt mooi groen is.19-06-2017 - Info 15 van 't Vogelnest.

Zoals gebruikelijk kregen we de volgende Info van juf Petra. Met onder andere een bericht over de komende musical:
"Popgroep De Monsters wil niets liever dan muziek maken. Dus als Manager Goudstra de groep ontdekt (met hulp van buurvrouw Mekker) en ze samen mogen werken met de popgroep De Hero's, zijn ze dolblij. De Hero's zijn echter stik jaloers…."

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.


18-06-2017 - Kuikens.

Op de Plattedijk, vlak bij de Oude Stoof hadden ze een meevaller: 12 eieren, twee broedse kippen en 13 kuikens. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Van de 13 kuikens zijn er ongetwijfeld 6 kippen. De zorg voor een vers eitje is daarmee gegarandeerd. De kuikens zijn, net als de 7 hanen op het erf, van verschillend pluimage. En dat geeft kleur aan de Plattedijk.
George, succes met het opkweken.


18-06-2017 - Uitslagen postduiven.

Van Erik Kint kregen we de uitslagen van 3 wedvluchten verdeeld over 2 berichten.
"Hierbij de uitslagen van Oudenaarde ipv Menen ivm vogelgriep, Mark Bisschop domineerde deze vlucht volledig en maakte een prachtige uitslag. Op Orleans was de winst wederom voor Paul en Regule en wonnen tevens met deze duif de 3e prijs in de Afdeling, dus ook jullie een dikke proficiat. Volgende week vluchten vanuit La Souterraine en voor de jonge duiven misschien Chimay, we zullen het zien wat er uit de bus komt wetende dat de temperatuur voor volgende week ook behoorlijk oploopt."
En als tweede een bericht over Sint Vincent.
"Het Marathon seizoen is ook begonnen en wel met de Klassieker vanuit St. Vincent, het was een zware generale als men weet dat de eerste duiven heden morgen om kwart voor zeven vielen en dat het concours pas sloot rond de klok van half vier. De winst in Hulst ging op deze vlucht naar Adrie Thijs uit Heikant, een dikke proficiat. Volgende week spelen we voor deze discipline vanuit Agen, het zal wederom geen gemakkelijk concours worden."

Klik hier voor de volledige uitslagen.


17-06-2017 - Beestenboel.

In de achtertuin van 't Jagershuis hebben enkele dieren een thuis gevonden. De jeugd van Hengstdijk heeft voor deze beesten al namen verzonnen. De alpaca noemen ze Henk. De witte geit heet Herman, de andere is Pieter. De varkens noemen ze Pig en Pig Junior. Hebben we hiermee ook antwoord op de vraag: waar kunnen we op Hengstdijk een varken in het slik fotograferen. Moet het nog wel een buitje doen. Hierbij ook dank aan Ferry, die ons naar een varken net buiten de draaicirkel verwees.


17-06-2017 - Kokmeeuw.

Op de foto een kokmeeuw die pendelt tussen de Putting en het Scheldewater. Het zijn alleseters, die zich vooral voeden met larven, slakken en wormen, die ze vinden op wei- en bouwland. Ze eten ook visjes, vogeleieren, muizen en kleine vogeltjes. Ze scharrelen tussen drijvend afval en komen af op mensen die de eendjes komen voederen. Veel kokmeeuwen houden zich er ook mee bezig om al vliegend insecten te vangen.16-06-2017 - Nina naar het EK Eventing.

Een leuk nieuwtje uit de Karnemelkstraat. Nina de Haas is geselecteerd voor het EK Eventing. Dit Europees kampioenschap wordt van 19 tot en met 23 juli verreden in het Ierse Millstreet. Nina start bij de junioren met Cocu.
Nina, we wensen je veel succes en laat even weten hoe het afgelopen is.16-06-2017 - Geslaagd.

Het was een spannende tijd. Een hele reeks scholieren was in spanning voor de uitslag van de schoolexamens.
Aan de vlaggen en schooltassen te zien zijn er veel blije gezichten.
Van de Margaretsedijk tot de Jerden Euvel zien we de vlaggen wapperen. Allemaal van harte gefeliciteerd met het diploma.

Klik hier voor de foto's.


15-06-2017 - Te gast in Hengstdijk: uit Oosterzele.

Gezellig onder de Lindeboom. Daar ontmoeten we twee fietsers uit Oosterzele. Met de auto tot in Hulst en daarna op de fiets genieten ze van de prachtige Nederlandse wegen. Thuis is de route met de knooppunten vastgelegd. Tip van de fietsers: er zouden meer bankjes moeten zijn, zoals dat onder de Lindebom. Dat geeft extra mogelijkheden om te genieten van de omgeving en van de meegebrachte picknickmand.
Leuk jullie ontmoet te hebben en tot ziens in onze regio.


15-06-2017 - Veulentje aan de Zuiddijk.

Aan de Zuiddijk ontmoeten we een veulentje. De naam is Lara en ze is ongeveer een week oud. Samen met de moeder zoekt ze een plekje in de schaduw. Onder de bomen aan de berm van de Zuiddijk. Prachtig plaatje. Voor de passanten zeker een aanleiding om even te stoppen of van de fiets te springen.
Hans, gefeliciteerd met deze aanwinst.